Cjenik USLUGE ŠMINKANJA

ŠMINKANJE U STUDIU

Cijene šminkanja su iste sa i bez umjetnih trepavica.
—–
Tolerancija kašnjenja max. 10 min.

ŠMINKANJE NA TERENU

Cijena usluge dolaska je 3 kn/km. Udaljenost se mjeri od adrese studia u oba smijera. (Ukoliko je vrlo daleka lokacija, neki otoka, ili lokacija gdje je jedina opcija da Helena prenoći večer ili dvije, dodatno se naplaćuje ovisno o trošku)
Za probna šminkanja vrijede iste cijene.

Ljubazno Vas molimo, ukoliko Vam je probno šminkanje bitno da biste se odlučili kod koga se želite šminkati, prvo odradite probno, pa se tek nakon probnog šminkanja zapišite za Vaš veliki dan.

ČESTA PITANJA

1. Je li šminka samo Helena?

Da, samo Helena šminka.

2. Postoji li probno šminkanje?

Za probno šminkanje vrijede iste cijene. Probno šminkanje se jako rijetko traži i često je dovoljno dogovoriti sve na licu mjesta.
Uz nekoliko neizravnih pitanja, Helena će shvatiti što Vam najviše odgovara. U slučaju da želite imati probni make up, ljubazno Vas molimo da odradite probno što prije i tek nakon što ste odradili probno, zapišete se za Vaš veliki dan.

3. Koliko ranije se treba zapisati?

Možete se zapisati kada god želite. Neki termini se zauzmu par mjeseci ranije, a neki ostanu nepopunjeni.
Narudžbe se primaju najdalje 5 mjeseci unaprijed. Naprimjer, narudžbe za 10. mjesec se primaju od 01.05., za 11. od 01.06. itd….

4. Koju šminku Helena koristi?

Helena koristi samo najbolju šminku. Ne kupuje trepavice s e-bay-a i slično. Brendovi koje možete naći kod Helene su: Urban Decay, MAC, Smashbox, Anastasia Beverly Hills, Colorpop, Bobbi Brown, Huda Beauty…
Na Heleninom Instagramu; @HELENA_MAKEUP možete naći proizvode koje Helena koristi jer često to dijeli na story-jima i piše u opisu ispod objava.

5. Što podrazumijeva šminkanje?

Pod šminkanje spada bilo koji look koji želite. Ista je cijena ako želite ili ne želite umjetne trepavice. Helena stavlja isključivo svoje trepavice, tako da Vas molimo da ne donosite svoje. Prosječno vrijeme trajanja šminkanja je 50 min. Nekada bude i brže ovisno o zahtjevnosti look-a i drugim faktorima.

Ukoliko će Vam dekolte biti otvoren, bilo bi dobro da dođete u tuti na patent, širokoj majici ili košulji na otkopčavanje jer Helena šminka sve.

6. Kako ću se pripremiti za šminkanje?

VEČER PRIJE

Večer prije šminkanja je poželjno napraviti piling lica i vrata i nanijeti hidratantnu kremu neovisno koji je tip kože.
Ako se perutate onda je nužno napraviti dobar piling i dobro umasirati hidratantnu kremu prije spavanja. Opcije za piling: šećer i med umasirati na lice ili toplom vodom nakvasite ručnik i lagano utrljajte željeno područje. Tim postupkom će šminka puno bolje izgledati i izdržati tokom dana.
NA DAN ŠMINKANJA
Na dan šminkanja bi bilo idealno kada bi došli opranog lica, bez šminke ili ostataka šminke na licu jer se gubi vrijeme na skidanju i koža ne diše, posebno ako kasnite na termin.
Ukoliko će Vam dekolte biti otvoren, bilo bi dobro da dođete u tuti na patent, širokoj majici ili košulji na otkopčavanje jer Helena šminka sve.
Poželjno je da imate otprilike ideju kako želite da šminka izgleda jer su tada veće šanse da će Vas Helena našminkati kako ste zamislili ili bolje. Slobodni ste donijeti fotografije šminke koja Vam se sviđa.

7. Smijem li kasniti?

Ljubazno Vas molimo da ne kasnite. Tolerancija kašnjenja je max. 10 min. Poželjno je da klijentice ne kasne jer u slučaju kašnjenja više od 10 min., klijentica se ne prima. Ako klijentica pak zakasni 10 min., Helena će ju primiti, ali ne može garantirati da će uspijeti odraditi cijeli make up koji želite. U tom slučaju Vas Helena šminka 40 min jer mora ostaviti 10 minuti za pripremanje šminke i kistova za sljedeću klijenticu bez obzira ako i sljedeća klijentica kasni, jer Helena ne smije kasniti klijentici.

8. OK, onda ću doći ranije?!

U slučaju da dolazite ranije na šminkanje, molimo Vas da ne dolazite ranije od 10-15 minuti od Vašeg termina jer klijentici koja je na šminkanju prije Vas često bude neugodno jer ne može opušteno razgovarati s Helenom i reći ako slučajno nešto želi promijeniti ili nadodati iz obzira prema Vama. Svi vole privatnost. Ako ste uranili 45 min. prije termina i nemate gdje, kafić je 10 metara ispod salona, pa sjednite na piće. 😉

9. Hoće li šminka izdržati ako se naručim prijepodne?

Šminka će izdržati uz uvjet odgovornog ponašanja. Odgovorno ponašanje podrazumijeva mirovanje i boravak u klimatiziranom prostoru za vrijeme toplih dana. Ne smijete brisati znoj s čela s rukavom, dlanovima i sl. Imajte maramice sa sobom za pokupit višak masnoće tapkajući.

11. Što ako mi se ne svidi šminka?

U 6 godina, otkada Helena šminka, imala je samo 3 puta situacije kada je klijentica bila nezadovoljna šminkom. Uvijek je bilo jasno od početka da im se neće svidjeti, zato što cure/žene budu nesigurne i ne znaju ili ne žele izraziti svoje želje za make up. Helena nije vidovita i ne može Vam čitati misli, tako da bi bilo dobro da znate kakav look barem otprilike želite jer su ukusi različiti. Helena svaku klijenticu pita jako detaljno kakav make up želi i obično se svi iznenade koliko je temeljita. Ne morate se toga bojati. Ako Vas je baš strah, uvijek možete uzeti probno.

12. Zašto klijentice uvijek moraju čekati u čekaoni čak ako je prethodna klijentica izašla?

Da se umanji mogućnost krađe i da se pripremi sve za sljedeću klijenticu. Bilo je bezbroj situacija kada su cure i žene krale šminku i pribor sa stola. Helena mora pripremiti stol i prostor za šminkanje sljedeće klijentice.
Kada dođete, molimo Vas da sjednete u čekaonu i čekate da Vas Helena pozove. Nemojte stajati na vratima i stvarati presing. Kada dođete u zubara nećete uletiti u ordinaciju ko muhe bez glave: Evo me ja došla. Pričekate u čekaoni, jel tako? I ovdje čekate svoj red. Ako ste uranili puno na svoj termin, Helena Vas ne mora odmah primiti, ima pravo na odmor.

13. Što ometa proces šminkanja?

Najviše ometa korištenje mobitela tokom šminkanja, u bilo kojem smislu, bilo to da su pretjerani pozivi, dopisivanja, ‘ćirenja’ u mobitel, okretanje prema stolu i sl.

14. Mogu li ja povesti pratnju?

Možete, ali pratnja sjedi u čekaoni. Pratnja ne smije ometati tokom šminkanja jer se na taj način produžuje trajanje šminkanja i Helena se ne može fokusirati na klijenticu.

15. Što ako vodim pratnju i pratnja želi drugačiji make up od onog koji sam ja zamislila? Koga slušaš u toj situaciji?

To se često dogodi kod maturantica kada povedu mamu.Ako jedna želi jači make up, a druga nježniji – Jedna plaća, a druga nosi make up, uvijek će jedna izaći nezadovoljna i to je jako neugodna situacija. Bilo bi dobro da se dogovorite doma koji make up želite obe.

16. Što trebam pripremiti za šminkanje na terenu?

Osim pripreme kože, bitno je pripremiti sobu za šminkanje. Po mogućnosti da imate barsku ili visoku stolicu, da je prostorija s prirodnim svjetlom, da rodbina ne ulazi tokom šminkanja, da cura koja je na šminkanju puno ne ustaje, da se zna kada je čiji red i da se ne uvaljuju drugi uzvanici na šminkanje, ako prethodno nisu pitali je li ih mogu primiti.

17. Zašto je toliko skuplje jedno šminkanje na terenu za razliku od šminkanja u studiu?

Neki vizažisti imaju uvjet da mora biti minimalno 5 šminkanja za izlazak na teren. Svi formiraju na svoj način. Puno je cura tražilo opciju i za jedno šminkanje na terenu. Cijena je određena tako što su uračunati svi troškovi i gubitak vremena koji oduzima spremanje i raspremanje šminke. Često su gužve u gradu i nekad za ići na drugi kraj grada treba i do 45 min ako je vikend, ako su sati kada svi idu na posao ili s posla, ako su utakmice, ako su koncerti i sl. Bez gužve Helena uvijek mora ostaviti minimalno 3 prazna sata za odlazak na samo jedno terensko šminkanje unutar Splita. treba joj cca 45 min za spremanje i raspremanje šminke prije i nakon šminkanja i treba joj 1 sat za odraditi šminkanje. Na terenu su i puno teži uvjeti rada. Često rodbina ometa proces šminkanja, cure koje su na šminkanju su nervoznije jer su okruženi s puno ljudi, svjetlo je često lošije, većinom ljudi ljeti ne pale klimu pa bude pre vruće, itd. Cijena je formirana tako što je sve to uračunato + što je za vrijeme jednog šminkanja na terenu mogla odraditi 3 šminkanja u salonu.

18. Kako se zapisati?

Najbolje je javiti se u inbox na FB stranici: HelenaMakeUp ili na mobitel 092 321 2683.